1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

zrušení povinného ručení (23)
Dominik
3/5/2011 18:24:29
Ahoj jak to ted je s tim depozitem jde to jeste udelat tak ze si dma rano znacky do depozitu zajdu zrusit pojisteni a necham si udelat nove a odpoledne zas pro znacky ?? nebo vypovedi ti smlouvu pokud jim dodas doklad o prodeji ?? ze bych si sepsal falesnou smlouvu o prodeji vozu ??
habr Profil uživatele
6/4/2011 15:56:35
Martine 11 - jednak reaguješ na můj příspěvek starý 2,5 roku, a od té doby se mnohé změnilo, a za druhé - ani zdaleka nemáš pravdu. Nelze zajít do pojišťovny v libovolném termínu a cokoliv rušit jen tak, že ty to chceš. Bez uvedení důvodu můžeš ukončit pojistnou smlouvu pouze k výročnímu dni a to písemnou formou v předstihu tak, aby pojišťovna výpověď obdržela nejpozději 6 týdnů před výročním dnem. Jinak smlouvu jde zrušit ihned jen ve dvou případech. 1) zánik vozidla (ekolikvidace, vyřazení z evidence dočasné nebo trvalé) nebo zánikem uživatelského práva (přepis po prodeji). Důvodem k okamžitému ukončení není dokonce ani na PČR nahlášené zcizení vozidla a to ani v případě, že o tom předložíš zápis. Je to celé trochu složitější než jsi zde zmínil.
martin11 Profil uživatele
6/4/2011 14:49:42
Aha, já jsem hrdý na to, že jsem Čech! To by bylo, aby někdo vymyslel zákon, který Čech elegantně neobejde! Ono by to asi opravdu klaplo. Ráno dát RZ do depozitu, z magistrátu valit do pojišťovny ukončit smlouvu, od tam frrr do jiné pojišťovny udělat novou smlouvu a palba zpět na magistrát. Pracovnici předložit pojistné potvrzení nové smlouvy (oni ani netuší, u jaké jsem to měl ještě před pár hodinami pojištěné). Když se budou divit, proč chci čísla vyzvednout, tak se smutně zatvářím, že manželka chce jet odpoledne do Teska nakupovat tak musím vyzvednout auto. Ještě mě politují. V poledne už se zase povezu svým fárem na dobrý obídek s výhodnějším pojistným. To fakt nemá chybu! Ty 3-4 hoďky může počkat auto bez čísel dokonce na parkovišti u magistrátu.

... no nevím nevím, nechat auto na ulici bez čísla....v tom okamžiku je to považované jako vrak a město ho může nechat odtahnout...to bych neriskoval...jinak trik to je dobrý...ale...nač tak složitě.....ráno se blbě vyspím, chci jinou pojišťovnu, tak jdu do té stávající....ten den vypovím smlouvu a jdu jinam....od okamžiku sepsání smlouvy....je auto pojištěno.....zbytek peněz mě původní vrátí...žádnej problem... zdraví martin11
trabas Profil uživatele + foto
5/4/2010 21:42:09
Za Trabi kombíka Waldu platím 309 Kč/ročně a k tomu vozík HP 350.1 zdarma. myslím si, že lacinější pojištění snad není.
Na fotce je Walda ve stavu, jak jsem jej 24.3.2010 dovezl domů
Přílohy:  walda008.jpg (98,3 kB)
Fiat
10/4/2008 10:14:40
Pri zruseni pojistky na me v pojistovne chteli budto: kupni smlouvu / technicak / cestne prohlaseni. Otazkou je jestli to neni pouze naschval ze strany pojistoven, protoze ve smlouve s pojistovnou byl odkaz pouze na zakon a v nem jsem nic podobneho nenasel.

168/1999 Sb. o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla
§ 12 (1) Pojištění odpovědnosti podle tohoto zákona zaniká
a) dnem, kdy pojistník, jeho dědic, právní nástupce nebo vlastník vozidla, je-li osobou odlišnou od pojistníka, oznámil pojistiteli změnu vlastníka tuzemského vozidla,
VlaVla Profil uživatele + foto
3/1/2008 09:54:00
Můžou nastat i jiné důvody, kvůli kterým můžeš být hrdý, že nepracuješ třeba v pojišťovně :-) Můj známý takto postupoval proto, že měl omylem několik měsíců jeden vůz zároveň pojištěný u dvou pojišťoven. Ta od které odcházel mu na původní výpověď nereagovala a trvala na tom že jim bude muset ještě několik dalších měsíců platit. Paní za přepážkou nechtěla pochopit, že dvě pojistky opravdu nepotřebuje. Zatímco pán na registru vozidel si nechal lehce vysvětlit, že značky nemá nikam uklízet a že se pro ně majitel vozu za hodinu staví...
habr Profil uživatele
3/1/2008 00:48:39
Aha, já jsem hrdý na to, že jsem Čech! To by bylo, aby někdo vymyslel zákon, který Čech elegantně neobejde! Ono by to asi opravdu klaplo. Ráno dát RZ do depozitu, z magistrátu valit do pojišťovny ukončit smlouvu, od tam frrr do jiné pojišťovny udělat novou smlouvu a palba zpět na magistrát. Pracovnici předložit pojistné potvrzení nové smlouvy (oni ani netuší, u jaké jsem to měl ještě před pár hodinami pojištěné). Když se budou divit, proč chci čísla vyzvednout, tak se smutně zatvářím, že manželka chce jet odpoledne do Teska nakupovat tak musím vyzvednout auto. Ještě mě politují. V poledne už se zase povezu svým fárem na dobrý obídek s výhodnějším pojistným. To fakt nemá chybu! Ty 3-4 hoďky může počkat auto bez čísel dokonce na parkovišti u magistrátu.
VlaVla Profil uživatele + foto
2/1/2008 10:39:45
Ještě bych doplnil pátou možnost, která je zcela legální a elegantní. Tou je uložení dokladů do depozitu. Pojistku ti zruší a z depozitu si to můžeš vyzvednout hned ten samý den a sjednat novou pojistku u jiné pojišťovny.
habr Profil uživatele
31/12/2007 01:18:12
Zde v Brně by rada Pavla JHB neprošla. Zde pojišťovny (osobní zkušenost s ČPP, Kooperativa, ČSOB a Allianz) vyžadují originál TP se zápisem magistrátu alespoň do polopřevodu. U všech pojiťoven jsem takto rušil z důvodu prodeje pojistné v letošním roce, pouze u ČPP se paní spokojila s kopií TP, ale notně u toho vrčela. Pojistné lze zrušit pouze ve 4 případech: 1) písemnou výpovědí ve výpovědní lhůtě 6 týdnů před vypršením sjednaného období, což je obvykle datum dne podpisu smlouvy, bez uvedení důvodu 2) ke kterémukoliv dni na základě zápisu v TP magistrátem, že vozidlo bylo trvale vyřazeno z evidence 3) ke kterémukoliv dni na základě zápisu v TP magistrátem, že vozidlo bylo prodáno - změnilo vlastníka 4) výpovědí i bez výpovědní lhůty, s uvedením důvodu - vysokého nárustu ceny. Zde však platí, že za vysoký nárůst je považováno zvýšení ceny nejméně o 20% aniž by došlo v uplynulém pojistném období ke škodní události. Pokud jsem dobře informován, od roku 2000 žádná pojiťovna nezdražila pojistné o 20 a více %, takže tento důvod nelze uplatnit. Jednotlivé pojiěťovny si to ve svém zájmu hlídají.
Pavel JHB Profil uživatele
30/12/2007 13:48:00
Pojisteni lze zrusit po ukonceni sjednaneho pojistneho obdobi a vypovedni
doba je 6 tydnu. Pojistku lze ale zrusit obejitim pojistovny tak ze se zrusi
okamzite z duvodu prodeje (prevodu) Pojistovna do 3 tydnu doda potvrzeni o
bonusech, nova ani puvodni nekontroluji, zda k prevodu doslo. Oni ani dost
dobre nemuzou, protoze mne napada prvni jednoducha vymluva - novy majitel
nezaplatil pozadovanou castku a zadnej nedokaze opak :-)
Takze A je spatne, zakon je dobre a pani mela pravdu...
Radek
30/12/2007 09:34:34
Ahoj, mám takový problém s jednal jsem si pojistku s ČP a chci ji zrušit neboť jsou drazí.. Prý existuje ze zákona, že lze Pojistku zrušit až po roce bez 6 týdnů. Jaký zákon to určuje a je pravdivý? Paní u přepážky mě ujišťovala, že to lze kdykoliv zrušit... Tak teď opravdu nevím. Díky za radu..
5/11/2007 17:38:02
Ano, je to zcela spravne
Sllawek Profil uživatele + foto
5/11/2007 13:10:51
Ano, bohužel povinné ručení zaniká až po žádosti z Vaší strany, a to nikoli k datu prodeje, ale k datu podání žádosti, takže asi budete nakonec nucena ten půlrok zaplatit, ikdyž jste již vůz neměla.
Hanka
5/11/2007 11:22:53
Vloni v listopadu jsem prodala auto.Předpokládala jsem,že prodejem vozidla a sjednáním nového povinného ručení novým majitelem automaticky zaniká má pojistná smlouva.Prý ne.Pojišťovna nyní po mne chce zaplatit půl roku zpětně.Je to zprávné.Děkuji
23/9/2007 11:06:38
Nee, uzavirat pojisteni na nekoho jineho je ta nejvetsi blbost. Jedinou
cestou se obcansko pravni spor, ale vse je bez papiru "na hubu" takze i
pripadna vyhra neznamena nic (pritel bude litovat, ale bude v platebni
neschopnosti a penize se bude snazit uhradit, ale bude mu to trvat treba 40
let !!!!
agnes
22/9/2007 17:32:01
dobry den, pred 2-ma lety jsem sjednala pojisteni na auto sveho byvaleho pritele. rekl mi, ze ji zrusil, ale vcera mi prisla exekuce na 20 tisic. mohu nejak dohledat zda je pojistka zrusena? bohuzel neznam cislo pojistky ani spz. mohu nejak ziskat zpatky uhrazene penize? ceska pojistovna
10/5/2007 12:41:13
Prevest ho (jako) na rodineho prislusnika. Smlouva neni potreba proste
venovani (prodej) a hotovo. Delal jsem to nekolikrat, vyslovne jsem se na to
ptal, nikdy ji nechteli.
Eda Profil uživatele
9/5/2007 20:30:36
U nepojízdného auta po dobu opravy, kdy vozidlo nejezdí se uloží SPZ do depozitu a nemusí se platit pojistka - nutno oznámit pojišťovně. Vozidlo nesmí stát na cestě, parkovišti a jiném veřejném prostranství.
Ivosh Profil uživatele + foto
9/5/2007 19:51:28
Při zakádání ani rušení pojistky jsem nikdy kupní smlouvu nepotřeboval. Ani
na mnohem větší vozidlo, než je trabant.
radek sachs Profil uživatele
9/5/2007 18:20:41
dobry den mam nepojizdne auto a nevim jak ho mam zrusit na povinnem ruceni kdyz jsem tam volal tak mi rekli ze potrebuju kupni smlouvu muzete mi poradit diky
Kotleta
29/4/2007 15:31:28
Děkuji za odpověď, já to hned zítra prubnu a uvidíme :-)
29/4/2007 13:06:35
Nic, dojit na pobocku a zrusit. Oni napisou jako duvod prodej a hotovo.
Pokud se to povede, mozna poslou i zbytek pojisteni + potvrzeni o bezskodnim
prubehu. Jau z u CPP cekam 2 mesice, Allianz to poslala za cca 14 dni, u
CSOB to bude 4.5. 3 mesice.
Kotleta
29/4/2007 12:25:14
Ahojky, potřebovala bych poradit. Prodala jsem auto na náhradní díly (kupní smlouva neexistuje,bylo to za pát stovek). A teď chci zrušit povinné ručení. Co k tomu potřebuji a jak to mám udělat? Prosím vysvětlete mi to asi jako 10-letému dítěti :-) Díky.
na začátek předchozí  1  další na konec

Odepsat na: zrušení povinného ručení

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist