1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

seřadit vzestupně/sestupně
Ekologická likvidace (25)
habr Profil uživatele
3/1/2012 23:22:46
To Shania: Standa Vám to píše velmi správně, já jen doplním: vyvarujte se protiprávního jednání, protože na tom rozebraném vozidle vznikl pořádný problém a také dodatečně nic nepodepisujte, pokud jste nějakou smlouvu již dříve nepodepsala. Pokud je to vozidlo v evidenci a není vedeno v depozitu, tak MUSÍ být také pojištěno a někdo musí platit pojistku. Protože vozidlo zaniklo, tak nejde z evidence bez protokolu vyřadit, když nejde vyřadit, musí se platit pojistné a to třeba po mnoho let. Tento stav nemá legální východisko a pokud půjdete nelegální cestou, tak toho může původní majitel zneužít proti Vám, on má nyní totiž dost značný problém. Pokud budete chtít sepsat nějakou smlouvu, tak buďte obezřetná, pokud ji budete zpětně datovat, tak se stáváte vlastníkem který od doby nabytí vozidla neplatí pojistné a porušuje zákon hned v několika bodech. Buď nesepisujte nic, nebo pouze smloubu na nákup vozidla nesplňujícího podmínky pro provoz a určeného výhradně k rozebrání na díly bez jakýchkoliv dokladů a SPZ. Koupila jste výhradně autovrak - odpad, nic víc. Podpisem jakékoliv smlouvy o vozidle které není odpadem se Vám může snadno stát, že přebíráte veškeré závazky váznoucí na vozidle od data nákupu. Vaše situace není pěkná, ale rozhodně přijatelnější než situace vlastníka zapsaného v TP nebo vlastníka podle nějaké existující kupní smlouvy.
Standa1443
3/1/2012 19:09:03
Zřejmě jste při koupě vozu nesepsali kupní smlouvu. Při podepsání smlouvy vám vzniká povinnost auto na sebe přihlásit a to s evidenční kontrolou(bez vozidla to nejde) a zaplatit povinné ručení. Následná ekolikvidace taky pouze s vozidlem. Nelze vozidlo zrušit z důvodu prodeje na ND. Východisko by bylo, ale protiprávní.
Shania
3/1/2012 17:52:15
Dobrý den mám tento dotaz,koupila jsem auto na náhradní díly a majitel nechtěl doklad o likvidaci vozu,že si to prý sám jaksi obstará.Je to už tak půl roku a dnes mi volal,že to bez auta nejde,ale auto již neexistuje.Chce po mě nyní nějaký podpis,že mi auto před nedávnem prodal,ale bojím se,že tímto podpisem o prodeji vznikne problém mě.Prosím o odpověď,na můj dotaz.Děkuji
Tomáš Kouřil Profil uživatele
10/4/2010 21:38:51
Dneska už je všechno tohle v elektronické formě. Udělej to, přijdou ti na to a budeš koukat.
Honza
8/4/2010 22:14:27
Vlastně i na vrakáči můžou mít bordel v papírech a jiných věcech!!!
Honza
8/4/2010 22:12:56
Ty brďo,přemýšlí že bych si to potvrzení o eko likvidaci celé vytiskl na pc i s razítkem ičo dičo prostě všechno.Muří nohu umím taky dát a formánka prodat na ND.Myslíte že to rupne???
doklad
9/1/2009 20:05:23
JEŠTĚ JEDEN NA UKAZKU
Přílohy:  potvrzeniekolikvidace.jpg (113,3 kB)
DOKLAD
9/1/2009 19:05:15
prázdný formulář
habr Profil uživatele
9/1/2009 00:42:50
V Brně se to údajně daří na protokol a nedělají potíže. Eda myslím psal, že FM to jde taky, jen chtějí foto toho demontovaného vraku, nebo foto, že slouží třeba jako sklad nářadí a pod. Připojím sem metodické pokyny a snad ti to nějak pomůže.
Marek Ševčík
8/1/2009 12:07:02
Tak jsem byl na MÚ Brno venkov Šlapanice kam spadam a s vyplněným sdělením o likvidaci auta a nechtěli mně to uznat dle zakona pouze potvrzení o ekolikvidaci možná na Brně město to jde tak nevím skoušel jsem ho za ůplatu sehnat nikde bez trabuka nechcou vystavitne policii se minechce jít lhát že mi ho ukradli zoufale čekám kolik budu platit za něco co už nemám našel jsem telefon [URL] ale 3 dny mně to nikdo nebere tak už fakt nevím :-( Marek Ševčík
habr Profil uživatele
8/1/2009 02:47:40
Asi je jednodušší se ptát než číst. Hned pod tvým dotazem je vzor formuláře a asi se budeš divit, ale podobných dotazů je zde víc, a jsou u nich i odpovědi. Stačí uvařit kafíčko a v klidu číst. Není možné každému na stejný dotaz odpovídat detailně individuálně, tedy alespoň já se do toho nehrnu.
Marek Ševčík
7/1/2009 17:05:17
Jak mám vozidlo trabant trvale vyřadit z evidence bez ekol. likvidace?v roce 2006 mělo ještě platnou stk i ručení nyní už ne,mam pouze malý techničak a spz nebylo vyřazeno z evidence a bylo předěláno na malotraktor domácí vyrobyale používan pouze na zahradě v roce 2007 jsem ho prodal majitel kteréýho prý odvezl do šrotu anema žadny doklad prosím poradte děkuji Marek Ševčík
habr Profil uživatele
14/12/2008 23:55:12
takto vypadá pro náš magistrát v Brně
Přílohy:  sdeleni_zanik_auta.pdf (36,2 kB)
wojta
14/12/2008 23:29:58
aj chybka, ale to prohlášení někde bude taky.. :-) sorry
wojta
14/12/2008 23:29:13
to tuba: stačí do vyhledávače zadat plná moc a pohledat, je to v pohodě ke stažení....
tuba
14/12/2008 13:54:13
nevíte někdo co bi mělo stát v tom čestném prohlášení nebo kdese to dá stáhnout.
4/5/2007 09:02:10
Ale musí se odevzdat cele auto že ? nebo jen štítky ?
mirek procházka
3/5/2007 22:12:35
Zdravím Vás všechny,pokud chcete doklad o ekologické likvidaci tak vám ho zařídím,je to ofic. a žádný podfuk ale jen Brno a blízké okolí grátis,po domluvě možná i odjinud,moje adresa protrabi@seznam.cz
16/4/2007 20:59:28
Tak pokud chces auto odhlasit z provozu zlikvidovat...no tak uředník ti to odhlasí jen s papírem z likvidace autovraku...jinak to neudelaji, zkousel jsme to asi 5x už ze me byli hotovy,Někde ti auto vezmou zadarmo a vydaji papír zdarma, tech je ale malo, u nas za to chteji 1500 za likvidaci auta, což semi zda moc.

Jinak jsem zjistil že auto lze odhlasit i za doklad od hasičů, že byl vuz použit při nacviku, či ukazce hasičcké práce - požár, řezaní auta, nebo kradež, ale kradež je dost o hubu.nedoporučuji.

Takže zaleží, kde kdo ma známe, a kamarády a podle toho at se zařídí.
Sllawek Profil uživatele + foto
16/4/2007 20:40:40
Podle toho, co vím, se nedá celé auto použít na náhradní díly. Karoserie určitě ne, a další zásadní díly podvoku (nápravnice, celé nápravy, u warana např rám...) se taky použít nesmí, na likvidaci by ti je neměli prodat.
Vašek D.
16/4/2007 18:47:52
No s tim použitím auta jako celku na ND bych byl hoodně opatrnej:-). Zkoušel jsem to navrhnout úřednici u nás na dopravním odboru a ta mi řekla, že to je pitomost. Berou pouze papír od sběrny která má akreditaci k likvidaci autovraků. A s tím odcizením taky mohou být komplikace - odcizené auto totiž nelze vyřadit z evidence, jelikož je stále pravděpodobné že se někde vyskytuje a nebylo adekvátně zlikvidováno... To mi u nás v Říčanech řekli taky:-)
Tadeáška Profil uživatele + foto
16/4/2007 10:17:42
Zákon ale umožňuje použít celé vozidllo na ND. Pak celkem pochopitelně odpadá nutnost likvidovat, jenže ten zákon je takovej zmatenej a výklad ještě víc.
mp Profil uživatele + foto
16/4/2007 10:08:35
Vidím to stejně, ale já potřebuji odcizit dva :-)
Andre Profil uživatele
16/4/2007 09:57:49
Nejlepsi ekologicka likvidace trabanta je rozebrani na prvocinitele, rozrezani kastle, tyto tezko identifikovatelne casti odnest do sberny, a na policii nahlasit ze ti byl vuz odcizen.
mp Profil uživatele + foto
16/4/2007 09:31:37
Jaké máte zkušenosti s ochotou brát Trabanty k ekologické likvidaci?

Mám dva navíc, plné ND a odmítám je odevzdat kompletní. Ze zákona tato povinost není (kompletnost), "likvidátoři" ale nekompletní nechtějí.

Ptal jsem se na obecním úřadě, jestli může "likvidátor" odmítnout nekompletní vozidlo, ale buď neví, nebo mlží.

Navíc by likvidace měla být za zákona bezplatná, ale to je jiná kapitola.
na začátek předchozí  1  další na konec

Odepsat na: Ekologická likvidace

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist