1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

seřadit vzestupně/sestupně
SPZ do depozitu (218)
habr Profil uživatele
31/1/2012 23:17:09
To asfalt: značky z depozitu mohou být vydány pouze vozidlu způsobilému k provozu na veřejných komunikacích, vozidlo s platnou TP je způsobilé a po předložení dokladu o platném zákonném pojistném už nic nebrání vyzvednutí značek.
Standa1443
31/1/2012 16:12:02
Když má platnou STK tak nemusí.
asfalt
31/1/2012 15:41:42
Dobrý den,
chápu to dobře, že když chci vyzvednout značky z depozita musí jít auto na STK ikdyž ji má stále platnou?
habr Profil uživatele
28/1/2012 12:52:10
To Tonda: Ano, máte možnost zajít na svůj magistrát podle bydliště, nebo evidenci vozidel a tam učinit dotaz. Je to ale skoro zbytečné, už to za Vás udělala ČKP, jak jinak by získala Vaši adresu a psala Vám. Bohužel je celkem snadné napsat vozidlo na cizí osobu, pokud ovšem dotyčný zná Vaši přesnou adresu, jméno a příjmení a hlavně Vaše rodné číslo. S těmito údaji na Vás může vozidlo dát do polopřevodu i bez smlouvy, protože ústní smlouva je také smlouva. Pokud máte čisté svědomí, tak máte možnost podat trestní oznámení pro podvod nebo rovnou dat žalobu v občaskoprávním řízení vedeném proti osobě která Vás do polopřevodu zapsala. Obojí nemá odkladný účinek na ČKP a je na delší čas, v případě vyhraného sporu dostanete všechny náklady zpět a dokonce Vám může být uhrazena i pomoc právníka, nevyhrajete-li, nesete veškeré náklady sám a vyhrává soud/stát.
habr Profil uživatele
28/1/2012 12:43:46
To Hanka: Ano zatím to možné je, ale brzy dojde k úpravám pravidel pro vložení do depozitu a tam už to nebude možné. Pokud nemíníte v budoucnu vozidlo provozovat, tak je ani do depozitu nedávejte, protože po Vás bude časem vyžadován protokol o úspěšné technické prohlídce. Depozit je plný "papírů" ke kterým neexistuje vozidlo a to bude MD chtít odstranit, pak by Vám mohly nastat dost značné a drahé starosti.
Tonda
28/1/2012 11:02:56
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak postupovat když si na mě někdo přihlásil staré auto do polopřevodu kupní smlouvu si napsal a já o tom vubec nevěděl a dozvěděl se to až od kanceláře pojistitelů.Existuje možnost na registru zjistit jestli je na člověka do polopřevodu převedeno vozidlo z jiné části republiky?Děkuji
hanka
27/1/2012 22:38:34
dobrý den mam dotaz je možné dát vozidlo které už 3 roky nemá technickou ale stále platnou pojistku do depozitu?děkuji
habr Profil uživatele
19/1/2012 00:35:56
To Dagy. Nemám zkušenost s leasingovkami, nevím jak dlouho může trvat jejich procedůra, ale jak Vám vklad do depozitu povolí, tak tam ty RZ a ORV vložte, o tom bude proveden zápis v TP. S tím zajděte (nutnost!) do pojišťovny a máte možnost pozastavit nebo zrušit smlouvu. Pokud je finančně zajímavá, tak doporučuji pouze pozastavit, aby se v ní dalo posléze pokračovat a nesepisovala se smlouva nová za jiných podmínek. Pokud máte pocit, že takovou smlouvu seženete vždycky, pak ji raději zrušte, aby jste potom měl volnou ruku pro výběr. Nezapomeňte si požádat o výpis bezeškodného období, pokud Vám po 4 týdnech toto potvrzení pošlou, máte uznané měsíce bonusu pro příště ale hlavně máte krytí, že jste s pojišťovnou vyrovnaný a nikomu nic nedlužíte. Pro zpětné obnovení a vyjmutí z depozitu bude nutné předložit protokol o úspěšné tech. prohlídce, doklad o platném zákonném pojištění a budete muset uhradit správní poplatek 100 korun za každý půlrok (poplatek se může lišit, ne však výrazně).
Dagy
18/1/2012 21:10:29
Dobrý den, chci uložit SPZ do depozitu. Nemám na provoz vozidla.Ztráta zaměstnání. Dnes jsem požádal leasingovku o souhlas a o velký TP.Auto je na leasing a ještě budu splácet dva roky. Bohužel povinné ručení na další rok musím zaplatit do 25.2.2012.Zajímá mě, zda je šance, že do toho data souhlas dostanu , abych nemusel platit pov.ručení. Mám uvědomit i pojišťovnu?Teď nebo až obdržím souhlas?
STK mám do března 2012. Můžu ho nechat propadnout a obnovit, až budu schopen vůz zase užívat? Děkuji za odpověď
habr Profil uživatele
9/1/2012 23:54:57
Nechci Vás děsit, ale Vaše možnosti jsou téměř beznanějné. Vy jste totiž nepostupoval správně. Nyní Vám nezbývá nic jiného, než nechat zapsat prodej - polopřevod na majitele v PL. Jenže ani tak Vám nevrátí RZ a ani ORV. Dostat vůz z depozitu nebude také snadné, takže jiná cesta než polopřevod není. Pokud by Vás napadlo vůz nechat trvale vyřadit z evidence na čestné prohlášení o zániku vozidla, tak Vám v TP vyznačí tuto skutečnost a v PL si to skoro jistě už nikdo nepřihlásí, takže před tímto krokem by bylo lépe se nejprve informovat na úřadě i v PL.
ukasikL
9/1/2012 15:32:45
Mám také dotaz a už jsem z toho opravdu špatný:
Měl jsem havárii a tak jsem, aby auto mi nestálo na zahradě placené,dal značky do depozita abych mohl zrušit povinné ručení. Mezitím jsem auto řádně prodal,ale problém je v tom,že mi prošla technická a auto jsem prodal do Polska.Tam ale potřebují malý i velký technický průkaz.Já mám jen velký techničák,jak to mám udělat,když pán je asi zřejmě jen překupník a chce po mě i MT,když oni mi ho bez STK nevydají? Auto je nepojízdné v Polsku. Jaké jsou mé možnosti.Děkuji
Eda Profil uživatele
7/1/2012 18:42:50
Bohouši, nic se neděje, značky jsou v depozitu a pokud tam budou, kancelář pojistitelů to má podchycené. Pouze před vyzvednutím z depozitu musíš první udělat STK a uzavřít nové pojištění a pak žádat o značky z depozitu. Na úřadě ti taky naúčtují poplatek za depozit což činí 50 Kč za půl roku. Doba depozitu zatím není omezena.
Bohous
5/1/2012 21:01:56
Ahoj..Mam uz 2 roky znacky v depozitu od meho osobniho vozu a bohuzel jsem letos zapomel depozitum prodlouzit..Bylo v technickem prukazu do 15.7.2011.Pujde to prodlouzit zpetne kdyz jsem znacky nevyzvedaval,jen jsem zapomel termin prodlouzeni?Myslel jsem,ze to mam do ledna..Ted to bylo nemyle prekvapeni..Nerad bych platill deni penale kancelari pojistitelu..
Venda
3/1/2012 16:48:38
Děkuji Vám už jsem tak učinil
habr Profil uživatele
3/1/2012 12:38:07
Vendo, v takovém případě nic neplaťe, ale je Vaší povinností (a je to dokonce ve Vašem zájmu) věrohodně doložit, že jde o neoprávněně vyměřenou platbu. Chyba je sice na straně ČKP, ale míček je ve hře a oni mají podání. Věrohodné doložení je například fotokopie TP se zápisem o vložení depozitu od - do a zaslaná doporučeně. Pokud nebudete reagovat, je to z jejich strany chápáno jako nespolupracování při řešení problému. Že je to bordel? Ano, je, ale dokud budou neplatiči, bude i ČKP.
Venda
1/1/2012 16:54:47
Dal jsem vozidlo do depozitu ,na pojištovně zrušil pojistku a vozidlo nebylo pojištěné,ale bylo v depozitu,ted mi přišla složenka z kanceláře pojistitelů.Tak nevím jestli mají přístup do evidence.
Eda Profil uživatele
30/12/2011 18:44:41
To Venda : když dáváš SPZ (RZ) do depozitu, musíš na pojišťovně nahlásit tuto skutečnost, oni ti pak můžou vrátit přeplatek do konce zaplacené smlouvy a neposílají další složenky.
Venda
30/12/2011 13:35:56
Dobry den.Ctěl bych se zeptat jestli nevíte jestli ma kancelář pojistitelu přístup do evidence,protože jakmile mam vozidlo v depozitu tak mi chodí složenky.Díky
Martin
30/12/2011 10:55:47
Děkuji vám
Maja Profil uživatele
30/12/2011 02:14:53
To Martin: Určitě velký TP a souhlas od leasingové společnosti,poněvadž bud nejste přímo majitelem vozu .To je leasingová společnost až do jeho konečného zaplacení,nebo pokud ano tak je určitě zástavní právo na váš vůz,kde je uvedena tato společnost.Tím si chrání své investice proti neplatičům a jiným nekalým způsobům.Nejlepší bude, když se půjdete zeptat na daný odbor působnosti ,podle uvedeného místa trvalého pobytu nebo adresy firmy v TP.Bohužel ač zákony a vyhlášky jsou jednotně platné pro celou ČR,tak jednotlivé úřady si vykladají po svém.
Martin
29/12/2011 21:06:15
Dobrý den,mám takovej dotaz.Když chci dát Spz do depozitu tak co všchno k tomu potřebuji?A když mám ještě auto na leasing.Děkuji za odpovědi
habr Profil uživatele
22/12/2011 16:08:20
Odpověď máte v druhém vláknu kde jste otázku rovněž položil.
Seky
22/12/2011 13:18:11
Zdravim. Musim mít s sebou velkej techničák, když dávám auto do depozitu?
habr Profil uživatele
9/12/2011 16:46:44
Miloši, pro trvalé vyřazení vozidla z evidence je nutné předložit doklad o tom, jak bylo s vozidlem naloženo. Jsou jen dvě možnosti. 1) vozidlo předat pověřené firmě k ekologické likvidaci a ta vydá o tom platný doklad. Někde zdarma, jinde musíš platit ale nikde ti peníze nedají. Pozor na podvodné firmy, jen málokterá má skutečně platné povolení a pak je potíž na registru vozidel. 2) další možností je čestné prohlášení o zániku vozidla a změně jeho využití, např. na psí boudu nebo sklad motyk na zahradě. NESMÍ ale dále oficiálně sloužit jako zdroj náhradních dílů, to je zákonem přímo zakázáno, proto tento důvod nesmíte uvést do prohlášení. Není nutné notářské ověření a ne všechny úřady jsou ochotny toto prohlášení akceptovat, dělají pupínky, ale ze znění zákona tuto možnost majitel má, jen se nesmí nechat odradit prudícím úředníkem.
Miloš
9/12/2011 09:06:56
Dobrý den,uvažuji si koupit jiné vozidlo,ale stejného typu,tov.značky.Do doby než ke koupi dojde, uložil bych SPZ do depozitu. Je nutné při trvalém vyřazení původního vozidla z evidence předložit likvidační protokol vyřazeného vozidla,který bych si chtěl ponechat jako zdroj náhradních dílů ? Děkuji
na začátek předchozí  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  další další

Odepsat na: SPZ do depozitu

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist