1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

bez názvu (314)
GOTYŠ
5/2/2012 10:58:21
MÁJO díky moc:
Takže mohu tomu rozumět tak,že vozidlo které je přihlášeno na dědice a ten se rozhodne toto vozidlo prodat je zbaveno ekopoplatku?První převod byl tedy uskutečněn dědictvím po vydání vyhlášky.Je toto někde uvedeno v TP vozidla?Děkuji Gotyš
Maja Profil uživatele
4/2/2012 20:16:19
to Gotyš:ne není.Pokud bylo dědické řízení po vydání vyhlášky,tak dědic je na zákládě rozhodnutí osvobozen od poplatků za převod vozidla včětně eko daně.Vozidlo musí na sebe přihlásit pouze dědic a pak následně může odhlásit na jinou osobu, která již neplatí eko poplatek.Protože tím byl uskutečněn první převod po vydání vyhlášky.Takže pokud zdědí ted někdo vozidlo a má už vyřešené rozhodnutí a prodá vozidlo dál bez přihlášení na sebe,tak vozidlo není zbaveno eko poplatku.
GOTYŠ
4/2/2012 15:44:01
PORAĎTE:
Dost často se v inzerci vozidel setkávám s upozorněním: že EKODAŇ u vozidla je zaplacena,auto prošlo dědickým řízením.Nevím jak tomu mám rozumět,když zák.č.56/2001 říká,že je při první přeregistraci vozidla nutné zaplatit onen ekopoplatek.Je to jen trik ze strany prodávajícího,nebo na tom něco je?Díky za každou odpověď.
habr Profil uživatele
22/12/2011 16:06:49
Ano velký TP potřebujete, musí do něj být vyznačeno to uložení. Obě tabulky RZ a ORV si ponechají, do TP vyznačí uložení a po vyznačení půjdete s tím TP do pojišťovny a stopnete/zrušíte pojištění.
Seky
22/12/2011 08:38:27
zdravíčko. Potřebuju k ukožení auta do depozitu velkej techničák?
habr Profil uživatele
22/12/2011 00:09:52
Policista se nevhodně vyjádřil. Vy nemusíte být plátcem pojistného, to za vás může hradit jiná osoba, vy k provozu vozidla pouze musíte mít při sobě doklad o platném pojistném, nikoliv o zaplacení pojistného. Zelená karta je dokladem o povinném pojištění motorového nebo přípojného vozidla na něm vyznačeného a to po období na kartě vyznačeném. Platná zelená karta je tedy dostačujícím dokladem k prokázání splnění této zákonné povinnosti. Jestli jste platil složenkou, hotově nebo z účtu, či jste dlužníkem, je věcí pojišťovny a nikoli policie. Věta od policity měla znít asi tak: Předložte doklad o platném zákonném pojistném....
standa
21/12/2011 17:35:28
Chtěl bych informaci která bude asi zajímat větší okruh zájemců.
Před týdnem mě zastavila silniční kontrola z dopravní policie a chtěla po mě předložit doklady od osobního vozidla.
Což o to to není zas takový problém až když mi policista řekl že chce doklad o zaplacení povinného ručení.

Nevím jestli žiji ve státě opic a tupých lidí,ale již přece doklad jako zelená karta slouží k tomu že pojistka je již uhrazena.
Dejte mi prosím na tuto otázku odpověď.
musím -li mít doklad o zaplacení nebo stačí jen zelená karta od pojišťovny.
Strýc
12/12/2011 15:54:02
Samozřejmě poplatky typu ekodaň a správní poplatek jsem nezahrnoval, šlo o samotnou cenu vozu. Psal jsem "občas se poštěstí" a "zřídka". K níže uvedenému dotazu jsem napsal, že bez zevrubné prohlídky nelze říci, je-li trabant za 7 000,- levný, nebo předražený. Osobně žádný vůz zadarmo nedávám, ale kdyby jej někdo chtěl věnovat mně, bránit se nebudu : )
habr Profil uživatele
12/12/2011 00:40:27
To Strýc: To je trochu zavádějící polopravda, že se dá občas najít vůz za odvoz, to bývalo dříve, ale nyní musí původní majitel nějak vyřešit odhlášení z evidence. Pokud vůz dá za odvoz, tak ten odvoz přijde na cenu odvozu a 11 000 na poplatcích, protože jen přepisem se původní majitel vozu zbaví. Pokud ukončí registraci vozidla, tak jen dvěma způsoby, na likvidační protokol a to jaksi nemá co k odvozu dát, nebo na čestné prohlášení o změně využití vozidla, ale v takovém případě to nedělá proto, aby pak vůz zdarma dal, ale obvykle proto, že sám má s ním nějaké plány. Příspěvek typu auto za odvoz pak vypadá, že Trabantů na vyhození je dostatek a jsou v báječném stavu, jen natakovat a jezdit a ty co se nabízejí za peníze jsou vlastně předražené, ale ve skutečnosti tomu tak není, nebo sám chcete někomu nějaký jen tak darovat?
Strýc
11/12/2011 17:16:09
To může a nemusí být pravda- občas se ještě poštěstí sehnat pěkný vůz za odvoz, ikdyž zřídka. Záleží na majiteli, někdo se toho rád zbaví, jiný vymejšlí nesmyslný cifry/protože v Německu přece za Trabanta daj milión, řikali kluci v hospodě.../ . Těžko posoudit bez zevrubné prohlídky, možná je to zadarmo- a možná taky zadarmo drahý...
Eda Profil uživatele
11/12/2011 16:46:02
Jirko, za 7 000 Kč dnes nekoupíš ani šlapací jízdní kolo.
Eda Profil uživatele
11/12/2011 16:44:30
Vem Trabanta na STK na posouzení stavu, tam ti najdou závady a sám určíš zda je opravitelný. Cena STK je asi 500 kč a může posloužit jako evidenční prohlídka, kterou stejně musíš absolvovat pro přepis. Trabant ovšem musí jet na podválu. Ekopoplatku se dá vyhnout pomoci invalidy. Ceny se už asi nebudou snižovat.
JIRKA
11/12/2011 15:02:36
Má smysl koupit Trabanta 601,který je sice v dobrém technickém stavu (údajně bez koroze a garážovaný),ale nemá technickou,SPZ již přes rok v depozitu,zatím se hledá TP a je nutné u tohoto vozidla zaplatit ekodaň.Současný majitel za Trabiho požaduje 7.000,-Kč!Mě se to na další finanční náklady zdá dost peněz.Poraďte jít do tohoto nákupu,nebo odstoupit.J
Strýc
6/12/2011 19:00:01
Na trabime.cz je každou chvíli něco.
JIRKA
6/12/2011 17:41:00
Může mi někdo dát typ na dobrého Trabiho s OK papírama bez ekodaně?Cenově tak do 7.000 Kč-.Díky
jarin
19/11/2011 19:18:19
dá se nejakým způsobem přihlásit traktor do registru,pokud nemá žádné doklady,má pouze štítky.
jarin
19/11/2011 19:18:18
dá se nejakým způsobem přihlásit traktor do registru,pokud nemá žádné doklady,má pouze štítky.
peter
18/10/2011 20:07:12
dobrej den chcel sem se zeptat ci nahodou nekto nevi proc sa mi zahrieva motor dostava nizke otacki a kdyz som dal dole hlavu valca tak pist a aj pod hlavov bolo vsechno od spaleniho oleje a cerne
Kactus
16/10/2011 16:08:26
Video docela velký Trabant skok [URL]
novas
2/10/2011 17:11:28
Koupim funkčního trabanta je jedno v jakém bude stavu hlavně že pojede a bez TP a STK.
Tom
24/9/2011 14:04:11
Dobry den , prosim Vas chci prodat svuj vuz, jenomze se mi ozvalo spoustu lidi, samozrejme je neznam tudiz mam strach, sepisem smlouvu, automobil na ne odhlasim, ale co pak, co kdyz jej neprihlasi? tyka se me to jeste nejak?

S pozdravem Tom
habr Profil uživatele
22/9/2011 11:27:51
To Lucie: Není těžké odhadnout co Vás čeká - jen kopec potíží, starostí a problémů. Doporučuji co nejdříve problém vyřešit s pojišťovnou a ČKP (Česká kancelář pojistitelů), protože Vám může a nejspíše i bude předepsána úhrada dlužného pojistného za nepojištěné období (pojišťovna), může Vám být uložena pokuta za přestupek, bývá to zpravidla 5.000Kč (stát, FÚ) a ČKP bude vymáhat penále - příspěvek do fondu na úhradu škod způsobených nepojištěnými vozidly - ve výši nejméně 50 korun denně (podle obsahu motoru to může být i vícenásobek). V současné době není v zájmu žádného z vyjmenovaných úřadů cokoliv s Vámi řešit, promlčení nehrozí a penalizace spokojeně roste. Po čase Vám přijde platební rozkaz k úhradě několika možná desítek tisíc a splatnost bývá několik málo dnů. Nečekejte až zazvoní exekutor, bývá nepříjemný.
Lucie
21/9/2011 20:06:24
Dobrý den chci se zeptat zda nevíte co mě čeká když jsem právě víc jak po roce zjistila že jsem od sttarého nepojízdného auta nedala značky do depozitu.Neplatila jsem tudiž ani pojisku.Tu poslední jsem zrušila a pravděpodobně chtěla dát značky do depozitu ale tam už sem nedošla =(
olda8
14/9/2011 21:00:21
Zdravím,dal jsem se do opatrné rekonstrukce Trabanta a potřeboval bych nutně nějaké nezhnilé prahy,nemáte někdo? Nemám moc financí,nové jsem sehnal za 1000 kč ale znamí mi řekl že to je moc.
Ilča
26/8/2011 16:44:10
Dobrý den, je možné prodat auto na polopřevod, které je v depozitu, aniž by se depozit zatím rušil? Auto má platnou STK, ale kupec asi nechce auto pojistit dříve než ho opraví. Přechází depozit prodejem na nového majitele?
na začátek předchozí  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  další další

Odepsat na: bez názvu

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist