přihlášení
Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.
|
Výpis vláknaPovrchová úprava dílů (11) |
---|
Ivosh  14/11/2005 13:39:45 | A do třetice bych se zeptal na původní barvu dílu. Tentokrát je to převodka řízení. Opět 60. roky, opět dohad, zda byla černá, nebo v hliníku. Zatím jsem pro černou, ale možná máte někdo přesné info. (Jen bych doplnil, že na T600 a prvních T601 je převodka jiná, než později.) Díky. | Ivosh  11/11/2005 09:57:15 | Myslim, ze to je origo drzak. Taky mam takovy a videl jsem ho uz mockrat. | Ivosh  11/11/2005 09:49:16 | Ten autobus -- dobrej zápich, Jardo! :-)))
Ta druhá fotka -- já tam teda žádnou povrchovou úpravu nevidím. Snad jen něco jako zašlý bílý zinek. | Honza Cimr  11/11/2005 09:47:16 | Uz jsem na fotce ze "smirglu" hledal drzak civek... ;o))) Myslis, ze tohle je origo drzak? Moc se mi to nezda... Ze by k velkym civkam zacli vyrabet drazsi profilovany? | Jara 600 11/11/2005 09:41:25 | Jee, omlouvam se. Spatne jsem vybral. Tak ted se snad trefim. | Jara 600 11/11/2005 09:39:34 | Tož, já bych to viděl takhle... | Ivosh  11/11/2005 08:57:54 | Ještě k povrchové úpravě -- narazil jsem ještě na jeden díl, který nevím, jak vypadal. Jde o horní tvarovaný plech, kterým jsou uchyceny cívky. Nevíte někdo, jakou měl povrchovou úpravu v 60. letech, nebo zač. 70. let? Od roku 1972 už se montovaly větší cívky a tam byl plech změněn. Ten byl myslím černý. | Ivosh  3/11/2005 15:19:40 | Takže ověřeno, černá. Díky za info. Půjdu do toho. Ten výfuk jsem ověřoval v dobové literatuře a bezpečně na autě 601 okolo roku 1966 byl černý celý, tj. všechny tři díly. Mám doma přední tlumič starého typu z roku 1980, také je natřen na černo. A zadní jsem viděl asi před 2 týdny u kolegy v Přerově, měl na sobě tuším rok 1981 a byl černý. Oba dva samozřejmě nové nejeté. Na T600 to zatím plánuju vyřešit tak, že zakoupím v drogerii černou speciální žáruvzdornou ochrannou barvu na výfuky a natřu tím po vyčištění všechny díly. | Jara 600 3/11/2005 12:25:05 | Nevim zda ti tim pomuzu, ale muzu jen rict, ze oba uvedene dily jsem mel na sve 600 cerne. U pasu na ventilatoru bych dal temer krk na to, ze je to puvodni-zrovna vcera jsem na to koukal. Ty hacky jsem ted jen zkouknul na fotkach a nevim, jak to vypada ve skutecnosti, ale kouknu a dam vedet. Jak je to treba s vyfukem? Poridil jsem ted novy vymenik (samozrejme nemecky a jeste se starym uzkym vyvodem) a je cerny. To same se mi zda, ze i puvodni (odhlednu-li od spousty rzi) byl cerny - vcetne zadniho dilu. | vaha  3/11/2005 12:23:39 | Háčky na připevnění nádrže v roce 1966 černé na 150%.
| Ivosh  3/11/2005 09:43:18 | Mám dotaz k původnosti dílů. Předevčírem jsem ležel nad katalogem ND a příručkama a setavoval seznam věcí, co dám do zinku a co dám ještě do komaxitu. Většinou je to celkem jasné, ale u dvou věcí jsem nerozhodný. 1. věc je pás ventilátoru. Nevím, jestli byl v roce 1964 černý nebo kadmiovaný či co. Počátkem 60. let byl určitě černý, v 70. letech už asi žlutý. 2. věc jsou háčky na uchycení nádrže. Tam je to podobné. Pozor, nemyslím tyče, ale ty koncové zvláštně tvarované háčky. Dokázal by někdo poradit? |
předchozí | 1 | další  |
Pro zvýraznění částí
textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.
Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.
Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky.
K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci
každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.
|