1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

depozit (7)
habr Profil uživatele
26/1/2012 11:02:44
To Jana: Zatím lze uložit značky i od vozidla bez platné úspěšné TP. Udělejte to však neprodleně, neb je schválena novela zákona která využití depozitu značně okleští. Státu tím, že jsou tam ukryta vozidla která neplatí PHM, pojištění, STK + ME, dálniční a jiné poplatky a nekupují ND s DPH chybí od těchto vozidel zisky a tomu je potřeba učinit přítrž. Případně starý vůz zlikvidovat a koupit nový z kterého je aspoň to 20% DPH.
Jana
26/1/2012 10:20:13
Dobrý den, jednoduchý dotaz: je k uložení RZ do depozitu nutné mít platnou TP? Nedávno nám prošla a v případě, kdy se chystáme uložit značky do depozitu se nám nechce momentálně obnovovat... vím, že před vyzvednutím to bude zapotřebí, ale teď mi jde o uložení.
Děkuji.
habr Profil uživatele
25/1/2012 23:19:35
Nejsem odborníkem na leasing a jejich vykutálené smlouvy, takže moje rada nemá oporu v žádném zákoně nebo vyhlášce, pouze vyjdu z logického uvažování. Vzhledem k tomu, že smlova obsahuje onen odstavec 2.2. tak by jste skutečně vážným způsobem nedodržel podmínky leasigu a mohla by proti Vám společnost uplatnit nějaké sankce, nejspíš rozhodčí doložku, jak je dnes běžné. Mají pravdu v tom, že pokud vůz neprojde STK s úspěšným výsledkem, nebo pokud vozidlo dočasně vyřadíte z provozu (to je správný název pro vložení do depozitu) tak porušujete Vámi podepsanou úvěrovou smlouvu a společnost bude škodná. Ze stojícího vozidla jim neplyne žádný zisk. Pokud vím ze svého okolí, musíte po dobu leasingu platit nejen zákonné ale i havarijní pojištění, ne ale u výhodné pojišťovny dle Vašeho výběru, ale výhradně u pojišťovny se kterou má leasingová společnost předem sjednané smlouvy a dokonce se Vám ani nezapočítává bonus, protože Vy nejste pojistníkem (tím je společnost), Vy jste jen plátcem pojistného jajich smlouvy. Kdo by je za Vás platil, pokud by jste vozidlo neprovozoval. To pravděpodobně vedlo společnost k zamítnutí Vaší žádosti na což mají podle smlouvy právo. Naopak, můj názor je, že se nyní na Vaší tíživé situaci zahojí a velmi se těší, jak budou uplatňovat sankce z prodlení plateb, je to přece jejich chléb. Nevím kdo Vám poradí, nevím ani jak z toho ven, je docela možné, že Vám nevyhoví ani v odložení splátek leasingu. Asi Vám nezbude, než vozidlo protáhnout přes STK a zaplatit povinné platby aby jste se vyhnul penalizacím nebo případnému zabavení vozu za který jste už asi dost zaplatil a vydržet do ukončení leasingu. Jediné co opravdu nemohou, je přinutit Vás jezdit, takže snížit náklady můžete pouze za provoz.
Dagy
25/1/2012 21:28:51
Dobrý den, prosím znovu poradit. Žádal jsem leasing.spol. o povolení uložení SPZ značek do depozitu a o velký TP z důvodu neprovozování vozidla. Do týdne mi moji žádost zamítli, protože prý podle článku 2.2 úvěrové smlouvy jsem povinen na své náklady udržovat vozidlo v dobrém technickém stavu, provozovat a užívat jej výlučně způsobem a v rozsahu daném jeho charakterem, technickými podmínkami, návody k obsluze a příslušnými normami a předpisy platnými pro provoz vozidla. Nedodržení tohoto odstavce 2.2. je považováno za podstatné porušení úvěrové smlouvy. Mají na to právo? Vozidlo je v provozu, ale my nemáme z důvodu nezaměstnanosti na benzín a blížící se technickou prohlídku a povinné ručení, které nás čeká v únoru. Leasing řádně splácím, ale na víc nemáme. Chtěl jsem předejít nejhoršímu a zminimalizovat rodinné výdaje. Se zamítnutím jsme vůbec nepočítali. Prosím, kdo nám poradí.
habr Profil uživatele
14/11/2011 23:13:34
Plně souhlasím s tím, co Vám napsal strýc, jen doplním, nebo spíše upozorním na jednu závažnou věc. Jak je možné, že vůz nemáte vyřazený z evidence a ani v depozitu a už neplatíte pojistné, vždyť je to v přímém rozporu se zákonem. Od toho se to pojistné nazývá zákonné, pokud jste pojistku zrušila a vozidlo je nadále provozováno (nemusí jezdit, nemusí mít ani platnou technickou prohlídku, stačí když má SPZ) pak Vám časem Česká kancelář pojistitelů vystaví účet. Doplatíte zpětně pojistné za celou dobu a navíc za každý den zaplatíte příspěvěk do fondu na krytí škod způsobených nepojištěnými vozidly poplatek 50 korun. Není to překlep, opravdu je to 50 korun denně!! za Favorita. ČKP si Vás časem vyhledá, nemají důvod spěchat, přišli by o dobrého plátce, vymahatelnost je tři roky, za tu dobu krom dlužného pojistného jen tento polatek může narůst do částky 55 000 korun a více. Když nemáte strach, máte aspoň dostaečný majetek který by šel exekučně zabavit? Jediné čeho obávat nemusíte, je fakt, že na Vás ČKP dříve nebo později uhodí.

P.S. ČKP prý vždy čeká, až dlužná částka přesáhne hranici trestného činu - tedy 5.000,- Kč aby věc mohla být vymáhána soudní cestou. Tuto informaci ale nemám se 100% zárukou, je to jen "jedna paní povídala".
Strýc
14/11/2011 12:50:34
Vážená paní, to je cesta do pekel... Už jen za to, že jste nehlásila a neřešila ztrátu SPZ zadělává na problémy. Depozit slouží k dočasnému vyřazení vozidla. Jak chcete následně doklady vyzvednout /depozit má být na rok + prodloužení o půl roku/ když auto rozeberete? K vyzvednutí je zapotřebí platná STK a uzavřené povinné ručení.
Jediná možnost je vyřadit automobil trvale s čestným prohlášením, že nebude dál využíván jako mot.vozidlo ale např jako sklad nářadí.
Pozor, ne všude tento postup akceptují.
Andrea Landauová
14/11/2011 11:46:38
Dobrý den, prosím o radu. Mám docela dlouho nepojízdného favorita, pojistku už zrušenou a jelikož jsem ho nechtěla likvidovat, protože v rodině je ještě jeden, takže bude dobrý na náhradní díly, Můžu v tomto případě uložit značky do depozitu? a vezmou mi pouze jednu značku? než jsem ho zagarážovala, jedna spz se ztratila=( ..jak dlouho můžou být značky v depozitu uloženy a jaký je poplatek prosím ? díky, andrea
na začátek předchozí  1  další na konec

Odepsat na: depozit

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist