přihlášení
Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.
|
Výpis vlákna| ČKP a výpalné (34) |
|---|
habr  16/5/2012 09:16:24 | To kdokoliv: rád přenechám rady na tohle téma Vám, nepotřebuji se za každou cenu prezentovat. Vždy se snažím radit tak, aby lidé nemuseli řešit exekuce, soudy a represe, protože si myslím, že je to zbytečné a mnohdy marné. Sám patřím k těm, co hledí nedělat si svojí vinou problémy a pak je nemusím řešit. Lituji, ale od ČKP ani z garančního fondu žádné dividendy nedostávám, od tazatelů také ne, asi dělám něco chybně. Kdybych se lépe učil, mohl jsem být JUDr. a tyto lidi za úplatu zastupovat. | kdokoliv 16/5/2012 07:00:30 | = iren - nikomu nic nedlužíte! tím méně čkp! Na jejich stupidní výzvu odpovězte způsobem, že jste zákon 168/99 neporušila! čkp má nárok na příspěvek do GF - dle zákona pouze za provozování vozidla bez pojištění. Někdy stačí odpovědět v tomto smyslu a dají pokoj - asi záleží na jakého úředníka narazíte, nebo to nějakým záhadným způsobem generuje automat?! - ale to nic nemění na věci, že nárok na příspěvek vzniká za přesně stanovených podmínek dané zákonem viz. zákon 168/99 - § 24 c ! - a k němuž rozhodně nepatří vozidlo neprovozované na veřejných místech - k takovému vozidlu není ani potřeba mít sjednáno pojištění - k čemu také ŽÉ? Oni v případě, že toto nepochopí předají věc nějakému dalšímu stupni k vymáhání a oni nemají v ruce NIC! = dalším krokem je, že občas taková firma podá dálkovou (elektronickou ) formou žalobu, na kterou je potřeba reagovat odporem a v následné době třiceti dnů podat soudu vysvětlení věci - v případě, že dojde k soudu jsou přizváni k jednání právníci čkp k podání důkazů o provozování a oni nemají jak prokázat svá tvrzení v porušení zákona, který by jim přiznal tento příspěvek - TEČKA - KONEC! Handrkování přes soud se jim děsně nevyplatí aproto spoléhají na ty, kteří se po...ka..ka....jí a zaplatí raději hned - bohužel jich je stále ještě hodně. Věřím, že je dokáže někdo časem zažalovat za újmu na zdraví ( poruchy spánku, žaludeční vředy, nebo jiná psychická záležitost ) a potom se začnou chovat jako normální společnost! - MOŽNÁ! Zatím to vypadá, že obviňují z porušení zákona každého, kdo se jen podíval na vozidlo! A že by takové nařčení bylo v souladu s právem? | iren38 15/5/2012 23:43:03 | To kdokoliv,děkuji za vaše slova,patříme mezi jednu z obětí ČKP,napálili nám to za přívěsný vozík,za dva a půl roku nepojištění,nebyl to náš úmysl nezaplatit,ale stalo se,prodali jsme auto za který se vozík používal a tak jsme ho odstavili na soukromém pozemku tudíž neveřejném místě a tak nějak jsme na něj pozapomněli,protože jsme ho celou dobu nepoužili.Z velké části byla na vině také ČPP,která nám po zrušení pojistky na auto,které jsme prodali,svévolně zrušila pojistku na již zmíněný vozík,prostě nepřišla žádná složenka,a ani žádná výzva k zaplacení ani upozornění na ukončení pojistky, my si toho nevšimli,platíme spoustu jiných pojistek,všechny řádně a včas,nepatříme mezi hazárdéry,přesto nás to bude stát kolem 30.000kč,nic jsme nevyvedli,nikoho jsme neohrozili, ani jsme neporušili žádný zákon. | Viktor 15/5/2012 23:03:33 | Pokud byste při vyhrál a docílil alespoň precedensu v téhle věci, máte můj obdiv. Myslím ale, že je to boj s větrnými mlýny. | Viktor 15/5/2012 22:56:11 | Specielně pro kdokoliv. Vážený pane, ať už jste kdokoliv, dýchejte zhluboka a vyvarujte se urážek a invektiv. Dělejte si, co chcete, je mi to srdečně jedno. Nevím, jakou máte motivaci pro Vaše jednání, patrně počítám, že lítáte ve slušným prů***u. Já si raději dám svoje věci do pořádku, než abych se pak hádal s nějakou organizcí jako je ČKP o znění zákona, a utápěl v tom čas, nervy a peníze. | kdokoliv 15/5/2012 14:42:55 | Specielně pro "VIKTORA!" = Jaký že zákon je porušen? A o jakých kličkách je řeč? Máte to nějaké pomotané! Nevím kolik osob respektive řidičů/neřidičů - denně riskuje jízdu bez pojištění a tím případné problémy při nehodě ale jsem bytostně přesvědčen o tom, že to bude pouze malý zlomek těch, které čkp otravuje svým podezíráním z porušení zákona! Je rozdíl mezi používáním- tedy provozováním a vlastněním! Ale to určitě není potřeba nikomu zdůrazňovat možná jen Vám! Tak tedy ještě specielně pro "víktora" = když jezdit tak být pojištěn přesně podle zákona, (kde je to přesně uvedené, kdy být pojištěn) a když vlastnit a nepoužívat tak neplatit nikomu nic! Nevěřím ale, že byste byl schopen toto pochopit stejně jako čkp! Lidé se jen začali bránit a hájit se přesnou formulací zákona, a to je u Vás hledání kliček a obcházëní zákona = také názor! Podle mě ale dost svérázný stejně, jako jednání čkp! | Viktor 15/5/2012 12:21:22 | To kdokoliv. Vážený pane, kdo není šlendrián a má své věci v pořádku, nemá s ničím problém. To, co děláte, jsou jen kličky a hledání slepých míst v právní úpravě. Netvrdím, že jsou tady zákony k podělání skvělý, ale jsou, jaký jsou a my je musíme respektovat. To, že chtěj naše prachy a zas jen prachy neni nic novýho, takhle tato společnost funguje už přes 20 let. | kdokoliv 15/5/2012 10:17:00 | Nerad ale musím reagovat na to co zde často čtu od =" habra" a musím uvést, že velmi často píše samé bláboly hlavně ohledně pojištění a sankcí do GF čkp! Jeho popis povinností osob, které se potýkají s arogancí čkp - se shoduje s vyjádřeními čkp - a to je velmi podezřelé! - a také velmi nepřesné chápání zákona 168/99!, které stejným spůsobem aplikují do praxe právě čkp! Ve zmíněném zákoně není zmínka o povínnosti mít pojištěné vozidlo, které není provozované a proto ( nesmí stát ani na veřejně přístupném místě ) Nikdo neplaťte nic za NIC! Jestliže nebylo vozidlo používáno v provozu ani na veř.místech není proč cokoliv platit čkp platit. Neodevzdání RZ do depositu je pouze administrativní záležitost nesouvisící s čkp! Braňte svá práva a nenechte se vydírat od čkp ani od jejich najatých inkasních agentur! - nemají v ruce nic než jejich obviňování z porušení zákona a kdo ví jestli se takové nařčení nedá u soudu úspěšně použít! - a to zde nepíši ani o jejich výzvě, která nabádá k porušení zákona na ochranu osobních údajů! Je toho celá řada, co by se dalo použít proti mimořádně bezohlednému způsobu vymáhání sankcí do GF čkp!- a jejich neakceptace všeho co kdo napíše, vysvětlí, ( snaha o prokázání) JAK PROKÁZAT NEEXISTUJÍCÍ SKUTEK = když oni chtějí jen a jen naše prachy!! | habr  12/5/2012 17:22:06 | Zajímavý dotaz. Samo se nic neudělá, takže pokud jste vložil RZ a ORV od Feldy do depozitu a zašel přerušit pojistku do pojišťovny, pak ji máte přerušenu a oni Vám vrátí nevyužité peníze, vše je v pořádku. Pokud to ale máte "na háku" a nic jste nepřerušil, tak po vypršení pojistného období Vám byla automaticky pojistka prodloužena, protože vozidlo nesmí zůstat nepojištěné, Vy jste pojištění neukončil ani přerušením ani výpovědí k výročnímu dnu a pojišťovna nemá povinnost zjišťovat, jestli se Vám další pojištění hodí nebo ne, to Vaše starost. Pokud Vám byla smlouva automaticky prodloužena, pak jste pravděpodobně v prodlení s platbou a dlužíte pojišťovně pojistné + penále z prodlení a může Vám být krácen bonus. ČKP je na Vás ale krátká, protože jí doložíte zápisem depozita v TP datum od kterého vozidlo bylo dočasně vyřazeno - zde máte kliku. Nicnedělání je pohodlné ale drahé. | Lubomir Khýr  12/5/2012 08:13:22 | Dobry den mam uloženou FELDU v depositu mam platnou pojistku na auto od doby co jsem dal auto do depositu jsem neplatil pojistku mam zato že pojistka je přerušena Mam pravdu či ne?? a zatim jsem od čkp nedostal obsilku,kdyby přišla co tedy musi udělat mužete mi to potvrdit či se mylim | habr  11/5/2012 22:50:50 | Pokud vím, tak ČKP jen někdy promíjí penále z prodlení, na čestné prohlášení nehrají. Na to ostatně přestane hrát i magistrát vzhledem k novelizaci zákona od 1.7. Pak už půjde vozidlo trvale vyřadit jen na základě dokladu o ekologické likvidaci vraku. | Pavel 11/5/2012 09:16:55 | Díky, zrušit (ekologicky zlikvidovat) ho chci, protože bych do oprav kastle musel nacpat nějakých 7-10 tis. což se mi nechce. Jde mi o to, jestli musím platit nějaký ten poplatek že jsem ho neodhlásil hned po tom, co jsem zrušil pojistku. Jestli jde na toto použít nějaké to čestné prohlášení nebo ne. Dík P. | habr  10/5/2012 23:04:38 | Pavle, není z toho jiná cesta ven, než vůz ihned pojistit, doplatit pojistné za nepojištěné období a zeptat se u ČKP kolik jim máte poslat dřív, než vám to napaří i s penalizací. Porušil jste zákon tím, že jste provozoval vozidlo bez povinného pojištění, pokud jste nejezdil, měl jste RZ odevzadat do depozitu, to, že vozidlo stálo na zahradě neznamená, že bylo vyřazeno z provozu a nemusí se platit pojistné. Také máte možnost vozidlo prodat ale s přepisem na nového majitele (ten se podělá z poplatků) nebo ekologicky zlikvidovat, pak ale zase není možné ho prodat na součástky. Do 1.7.2012 ještě existuje možnost vozidlo trvale vyřadit z provozu a tím i z registrace na základě čestného prohlášení o změně využití vozidla, po tom datu už to možné není, budou platit nová pravidla. | Pavel 10/5/2012 09:38:47 | Dobrý den, mám VW Golf syncro u kterého jsem skoro před rokem už nedělal technickou. Do Vánoc jsem platil pojistku a myslel, že ho prodám na ND. Nestalo se tak a tak jsem pojistku řádně ukončil. Nyní bych ho chtěl zlikvidovat a odhlásit, ale získal jsem info, že po mě bude ČKP chtít asi 5O Kč za každý den od ukončení povinného ručení, přestože jsem auto nepoužíval a bylo doma ve stodole. Je z toho nějaká méně finančně náročná cesta? Díky Pavel | grunt 2/5/2012 21:37:18 | zdravím diskutující na téma výpalné ČKP. Chtěl bych tímto poprosit "zajdu" o další podrobnosti k jeho úspěšné soudní při s ČKP. Na některých jiných diskuzních forech se diskutující často domnívají, že ČKP jde pouze do sporů, u kterých není pochyb, že je vyhrají. Ty takzvaně "nerozhodné" kauzy zatím nežaluje. Pokud by "zajda" objasnil podrobnosti, možná by se na základě poučení z jeho kauzy vylepšila výchozí pozice dalších žalovaných, ze které by vycházeli při dalších soudních jednáních. Jinými slovy: buďto jim zaplatit (a neprodražovat to placením advokátů) nebo se jako zajda rvát za svoji pravdu. Děkuji za případné doplňující informace. | habr  24/4/2012 13:40:39 | Mileno, jakákoliv pojišťovna je jen pojišťovna a s ČKP nemá moc společného. Záleží, kdo na Vás nyní peníze vymáhá. Pokud je to pojišťovna, tak ta má nárok na dlužné pojistné + penále z prodlení a to i v případě, že nepodáte výpověď zákonnou formou. ČKP vybírá příspěvek do fondu nepojištěných vozidel který je vypočítán podle kubatury motoru a počtu dnů bez pojištění, k tomu je oprávněna účtovat náklady na vymáhání, tedy i exekutorské poplatky. Všimněte si, že Vás upomínají chvíli před vypršením tříleté promlčecí doby, převzetím pošty jste jim odstartovala další 3 roky lhůty pro vymáhání a pokud je jejich nárok oprávněný, tak nemají důvod dále spěchat, další doba jim přinese další úroky z prodlení. Zkontrolujte si přesně podle čísel smlouvy jestli Vám tam opravdu nevznikla přetržka, pokud vznikla, tak urychleně plaťte, je to levnější možnost. Pokud jste v právu, tak se odvolejte a do odvolání uveďte data a čísla smluv, oni totiž hřeší na to, že je dávno nemáte a neznáte. | milena 24/4/2012 09:33:13 | dobrý den,
včera jsem obdržela dopis o nezaplacení povinného ručení v době 13.12.2009-28.12.2009 a to na částku 800,- + 170,-(náklady na uplatnění). Přitom jsem v té době zrušila a znovu uzavřela smlouvu o pojištění s toutéž pojišťovnou, tak nechápu, kde se vzala ta 15-ti denní prodleva. A mám dojem, že snad v prvé řadě vymáhá pojišťovna nedoplatek na pojistném. Nebo to chápu špatně. Auto jsem na konci loňského roku prodala a v lednu 2012 mi přišla složenka na doplatek 899,-Kč od pojišťovny, který jsem zaplatila. Nejsem si jistá, jestli se nejedná o jeden a tentýž nedoplatek. To, co jsem si přečetla o ČKP, tak to mě dostalo, prý jsou schopni vymáhat jednu a tutéž "věc" i pětkrát. | zajda 16/4/2012 22:26:02 | pokud jste si jisti, že máte vše v pořádku a oni nemají pravdu, tak nicneplaťte a jděte k soudu... před pár dny jsem obdržel platbu 8000 kč jako úhradu za soudní výlohy u jimi prohraného soudu.......:o)) | marin 16/4/2012 15:28:31 | Lidi nic neplatte!!Oni čekaj jenom kdo zaplati!Nemaj přístup na dopravku takze jedou podle jmena kdo si co pojistil.Auto sem prodal a odhlasil na bud.majitele a ten si to pojistil za 90dni a chti to po mne To zkousi protoze nemaj nic.Oni by meli mit dukaz kdys uz vymahaj penize.Oni at jim to potvrzeni poslu z dopravky NASRAT!!To si maj vybehavat oni kdyz chti okradat!Navic bych prasknul toho komu sem to prodal Stejne auto mam na soukromem pozemku a nemusim odezdavat spz ani platit pojistku.Jestli vas nevyfoti ze to vozidlo bylo na pozemni komunikaci.Tak nemuzou po vaz chtit nic!!!Poslu odkaz: [URL] Poslete to dal!Okradli uz strasne moc lidi nepravem!!!
| habr  7/4/2012 13:53:05 | Já s Vámi naprosto souhlasím a jsem názoru, že ČKP není férová organizace a je to opravdu lichvářská záležitost která ovšem spolu s exekutory Kalouskovi vyhovují, neb z toho tečou nemalé peníze do státní kasy, proto je nikdy nezruší ani jim neomezí darebné praktiky které oba tyto instituty zneužívají ve svůj prospěch. Na ČPP se nezlobte, ta totiž nemůže tušit jestli jste neudělali jinou smlouvu jinde, taky věřím, že neplatiči pojistného ve výši 140 korun ročně nejste úmyslně. To vše má pod palcem právě ČKP a je nemorální, že účtují denní smluvní? poplatek do fondu nepojištěných vozidel aniž by poslali třebas i placenou upomínku. S podivem je, že se zásadně ozvou ke konci promlčecí lhůty a též by bylo zajímavé vědět kolik se vybere a kam ty peníze jdou, protože řidič nepojištěného vozidla způsobenou škodu musí uhradit a pokud je neznámý, tak se škody nehradí, případně se výplaty krátí (v praxi to tak vždy dopadá i když by nemělo). Vím o případech ve kterých opravdu ČKP ukázala i lidskou tvář, proto stojí za pokus požádat o prominutí celé nebo aspoň částečné (penálke) úhrady. Nedoporučuji ihned vše uhradit, není pak možnost odvolání, zaplacením uznáváte nárok na úhradu bez výhrad, možná by bylo dobré požádat o možnost ročních splátek. Tím (první splátkou nebo smlouvou) ukončíte penále z prodlení platby. Od denního poplatku Vás asi nezprostí, ale penalizaci z prodlení platby již několirát opravdu odpustili, je to však plně individuální - případ od případu. | iren 7/4/2012 01:01:38 | Děkuji Vám za odpověď.Ale my jsme pojistku na vlek nezrušili,pouze jsme prodali automobil,tím pouze skončilo pojistné na vlek zdarma,dokonce jsme i doplatili i zbytek pojištění do konce roku,které činilo 52 KČ.Čekali jsme,že pro další pojišťovací období přijde složenka,tak jako vždy,to se ovšem nestalo,nepřišlo ani žádné upozornění,opravdu jsme neměli jediný důvod nezaplatit,pouze a jen jsme na to nepřišli včas,protože jsme vlek opravdu nepoužívali,myslím si,že ČPP by se měla k nám jako k dlouholetému,vždy řádně platícímu zakazníkovi podle toho chovat a být vstřícná a né jen vybírat peníze!Dokud neexistovala ČKP,vždy bylo všechno v pořádku.Tohle chování je vysoce neadekvátní avůči poctivým lidem je to nefér.Jsme jenom lidé a při dnešních všemožných poplatcích není divu,že se na něco zapomene,byť neúmyslně,proč hned někdo musí na tom parazitovat?!Nebyla nám dána jediná šance,přestože ihned po zjištění,jsme šli svojí chybu napravit a vozík jsme ihned zaplatili.Dáme na Vaši radu a zkusíme na ČKP napsat,ale již předem to považuji za bezpředmětné,v dnešní době se obyčejným,poctivým lidem nic nepromíjí,na to jsou tu jiní,kteří dluží miliony,miliardy a nikdo to po nich nechce,protože mají styky na těch správných místech.S pozdravem Iren | habr  4/4/2012 12:01:40 | To Iren: Bohužel je opravdu chyba na Vaší straně, zrušení pojistné smlouvy byla podáno Vámi a dobrovolně, pojišťovna nemá za úkol sledovat všechna Vaše registrovaná vozidla zda máte splněnu zákonnou povinnost, to za Vás ráda sleduje ČKP. Praxe je taková, že ČKP vždy čeká až skoro na konec promlčecí doby, aby měla co největší zisk, což ve vašem případě také udělala. Nyní jí běží nová promlčecí lhůta a Vám stále pokračuje a narůstá penále, protože jste dlužníkem. Pokud jste vlek zatím nepojistili, ihned to napravte, ať neběží smluvních 30 korun za den, poběží jen penále z prodlení platby pokud tento stav už nastal. Hluboce se mýlíte, jestliže argumentujete nevyužíváním vozidla, Vaše povinnost pojistit vozidlo se vztahuje na každé registrované vozidlo bez ohledu, jestli je užíváte či nikoliv. Pokud vozidlo delší dobu neužíváte a nehodláte platit pojistné, můžete využít depozitu což jste také neudělali. Zapomínat je lidské, proto doporučuji obrátit se na ČKP s žádostí o odpuštění smluvního příspěvku do fondu nepojištěných vozidel, případně o jeho zmírnění. Pokud Vám nevyhoví, což nemusí, pak požádejte o splátkový kalendář (třeba na 20 let) s roční jednorázovou splátkou. Znám případy, kdy byl požadovaný poplatek snížen, nebo skoro celý odpuštěn, poplatník nakonec platil třeba jen několikanásobek základního pojistného. To je ale plně v kompetenci ČKP, úlevu poskytnout mohou ale nemusí. Po dobu jednání s ČKP Vám stále běží prodlení platby, podání žádosti nemá odkladný efekt. | Iren 3/4/2012 01:40:20 | Zdravím,manžel měl pojištěné auto u ČPP,která nabízela zdarma pojištění přívěsného vozíku.Auto v roce 2008 prodal,tudíž zanikl nárok na pojištění vozíku zdarma,nijak jsme to neřešili,čekali jsme,že přijde složenka,nebo alespoň vyrozumění,že máme opět za vozík zaplatit,bohužel se tak nestalo,a po čase jsme zjistili,že vozík není již pojištěn,manžel ihned běžel do pojišťovny a chtěl zpětně pojistné doplatit,nebylo mu to umožněno,takže založil smlouvu novou.Po pár dnech jsme obdrželi dopis od ČKP o výzvě k zaplacení dlužné částky 30Kč na den,což nás bude stát celkem zhruba něco okolo 20 až 25 000.Nikdy se nám nestalo,že by jsme někdy něco nezaplatili,natož hloupých 140 Kč za rok,kdyby složenka přišla,všechno by bylo v pořádku,navíc vozík po celou dobu nebyl používán,stál na soukromém pozemku,tudíž na neveřejné komunikaci,takže nebyl provozován v rozporu se zákonem.Argumentem proti nám je,že jsme si to měli pohlídat,ale v dnešní době kdy vám chodí složenky horem,dolem,je bohužel byť jediné a neúmyslné opomenutí, postihnuto tvrdým a nesmyslným trestem i pro takové poctivce jako jsme my!Pokud by se zde někdo našel a poradil nám,jak bychom se mohli proti neadekvátnímu rozhodnutí bránit,prosím o radu,díky,s pozdravem Iren | yogy 14/2/2012 10:47:05 | zdravim vsechny postizene.nenapisu nic chytreho,jen ze je to banda grazlu,ktera zkousi dalsi vypumpovani nasich penez,a z vlastni zkusenosti mohu rict,i neopravnene. | Pepa 14/2/2012 08:36:43 | jak to je s tou hromadnou zalobou? Rad bych se pridal, nehodlam tuhle fasistickou sebrenku podporovat, dejte mne prosim vedet |
Pro zvýraznění částí
textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.
Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.
Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky.
K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci
každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.
|