1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

Barva podvozku (6)
Vlad
10/9/2010 00:36:02
Antikorozní nástřik pro ochranu karoserie vozidel---značka BOSNY jsem to koupil od www.bosny.eu v Aši ,je naprosto super

[URL] toto je popis
Pajka Profil uživatele + foto
29/3/2010 10:36:29
Na renovaci podvozku Wartburga jsem si koupil černý Tlumex plast. Kamarád mi říkal, že je ještě nějaký šedivý Tlumex, který je prý snad i lepší než ten "T. plast". Vzhledem k tomu, že při dokončování renovace Wartburga pomalu přecházím na renovaci Trabanta z roku 1971, tak by to kvůli té barvě taky bylo lepší...
Existuje tedy nějaký šedivý Tlumex, nebo je to jiný výrobek? Děkuji.
Kajda Profil uživatele
29/3/2010 10:07:35
Díky za informaci, nešlo mi ani tak o vlastní materiál, jako spíš právě o tu barvu. Začínám pracovat na Trabantu retro/veterán, chci na ochranu spodku auta použít současné materiály, ale zachovat vzhled, proto mě nejvíc zajímá právě barva roku 1971. Takže matně černá na ramena a podmotorový rám, šedivá na podlahu. Děkuji za reakci :-)
martin_100 Profil uživatele + foto
29/3/2010 03:07:07
Habr přesně tak. Kamarádky kombík 1980 je dosnes nevařenej .. sice ho plechotoč lehce nakousl ale pokud nebudeme jezdit v zimě tak to ještě dlouho vydrží.
Barva spodku byla též původní v podbězích modrá jako kastle zbytek černý.
habr Profil uživatele
29/3/2010 01:00:11
Podvozek nebyl ošetřen nijak vyjímečně. Pomocný rám a ramena byla černá, máčená, takový pololesk, jinak nic. Podlaha vozu byla zelenošedá matná základní a na tom plastisolový nástřik. Pokud se nemýlím, tak zprvu šedivý (pravděpodobně i v r. 1971), později černý. Ten plastisol byl mnoho let takový pružný a dost odolný proti průrazům kamínky a byl po celé podlaze až k podélníkům, podélníky pouze z vnitřní strany a částečně i ze spodní, tam již nedokonale. Nástřik byl prováděn ručně a v roce 1984 již na 100% černým materiálem. Ten plastisol ztvrdl až asi po 10ti letech a pak se u některých vozů odlupoval ve větších plástech od naprosto zdravé a nepoškozené barvy podlahy. Ty plásty byly třeba jako dlaň, ale ne u všech vozů, jen tam, kde se kousek odštípnul a dostala se pod plastisol voda. Pokud se spodek každé dva roky prohlédl a tahle napadená místa očistila a natřela Tlemexem, Tlemexem Speciál, Alunou nebo aspoň gumoasfaltem, tak byl klid. Proto také mnoho vozů z let 1970 až 1980 jezdí do dneška s původní vlaštovkou a plechařinou. Od výrobce nebyl nikdy nátěr stříbrný, to byl jen Tlumex, Aluna byla modrostříbrná nebo zelenostříbrná, Gumoasfalt hnědočerný.
Kajda Profil uživatele
28/3/2010 22:22:22
Ahoj, mám takový dotaz: jakou barvu povrchové úpravy měl podvozek Trabanta po vyjetí z fabriky? Černou? Stříbrnou? Byly nějak ošetřeny ramena a podmotorový rám (případně jak barevně?) jedná se mi zejména o rok 1971. Víte někdo?
na začátek předchozí  1  další na konec

Odepsat na: Barva podvozku

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist