1955-1991
Trabant.cz
Motiv dne
... diskuzní fórum
přihlášení

Nejste zaregistrovaní? Registrace na Trabant.cz je zdarma a přinese Vám řadu výhod.

Výpis vlákna

vyřazení vozidla z evidence (147)
Vašek
2/2/2012 17:37:34
Super, toto jsem nenastudoval, děkuji, zkusím to. Hezký den
habr Profil uživatele
2/2/2012 15:42:12
Zákon vydaný v ČR je platný na celém území a je závazný pro všechny jeho úřady a úředníky, pokud nechtějí znění zákona plnit, dopouštějí se úmyslného porušování zákona a to může být podnětem ke stížnosti k jeho nadřízenému orgánu. Doporučuji Vám nastudovat zákon 56/2001 sb. v něm především §13, odst.1 a písmeno a). Pokud ovšem chcete sklopit uši a nechat si líbit manýry líných nebo nevzdělaných úředníků, pak nechejte vše být a pokorně se podřiďte. Tento zákon je zatím v platnosti a v jeho novele která začne platit od 1.7.2012 už jsou úpravy které znemožní likvidaci na prohlášení, zatím ale červenec není, tak platí co platí a to pro všechny. Pokusím se sem vložit aspoň výňatek, pokud se to nezdaří, tak si znění najděte sám, ovšem ne v novele! Víc pro Vás stěží mohu udělat.

§ 13
Trvalé a dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne o trvalém vyřazení
motorového vozidla a přípojného vozidla z registru, pokud
a) motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití,
b) zaniklo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se registrovaného vozidla a
nebyla-li ve lhůtě čtrnácti dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla uzavřena
nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se téhož vozidla,
na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a
povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události (netýká se vozidel
dočasně vyřazených z registru),
c) vlastník motorového vozidla předloží potvrzení o převzetí autovraku, vystavené
provozovatelem zařízení ke sběru autovraků podle zvláštního právního předpisu 6a).
(2) Obecní úřad obce s rozšířenou působností trvale vyřadí vozidlo z registru na žádost
jeho vlastníka. Tuto skutečnost vyznačí v technickém průkazu vozidla a v registru silničních
vozidel. Se žádostí o trvalé vyřazení vozidla z registru silničních vozidel předloží vlastník
motorového vozidla potvrzení o převzetí autovraku vystavené provozovatelem zařízení ke
sběru autovraků podle zvláštního právního předpisu 6a). Vlastník vozidla přitom odevzdá
tabulky s přidělenou registrační značkou. Jedná-li se o žádost o trvalé vyřazení vozidla z
registru silničních vozidel podle odstavce 1 písm. a), je vlastník motorového a přípojného
vozidla povinen doložit způsob jeho zániku nebo jejich dalšího využití“.

Vašek
2/2/2012 12:45:32
Dobrý den,
doklady stále mám, RZ jsou v depozitu. Čestné prohlášení na našem úřadě nepřichází v úvahu (již jsem zkoušel, i na základě zde uvedených informací) - zamítají veškeré žádosti. Proto se chystám na tu nepříjemnou variantu...
Díky.
habr Profil uživatele
1/2/2012 16:38:35
Nelze správně odpovědět, protože neuvádíte jak bylo naloženo s doklady a RZ. Pokud je máte Vy tak máte ještě po nějaký čas možnost vyjmutí z evidence na čestné prohlášení o změně využití vozidla, v tom prohlášení nesmí být ani zmínka o prodeji nebo rozdělání na ND, to zákon výslovně zakazuje. Podrobnosti jsou zde 100x popsány, nemá smysl je stále dokola opakovat, pročtěte si i další vlákna na dané téma.
Vašek
1/2/2012 15:01:05
Dobrý den,
prosím o radu. Z neznalosti věci jsem prodal bouraný vůz na ND bez dokladu o ekologické likvidaci. Až po té jsem zjistil co je za problémy s vyřazením na úřadě. Na úřadě se nyní plánuji přiznat a počítám s pokutou dle zákona. Má otázka zní (možná hloupá ale v ČR s jejími vymahači dluhů si nejsem jistý ničím):
Vyřadí se tímto auto finálně z evidence vozidel a nebude nutné platit pojistné kanceláři pojistitelů?
Děkuji a hezký den

habr Profil uživatele
4/1/2012 12:39:43
Pokud se podaří vklad do depozitu, tak tím nedojde k trvalému vyřazení vozidla z evidence, ale pouze k dočasnému vyřazení z provozu a po tuto dobu není nutné platit pojistné. Je ale nutné se záznamem o depozitu zajít do pojišťovny a zrušit nebo pozastavit spojistnou smlouvu, sami to neudělají, jednak to není v jejich zájmu a také se to nedovědí. Problém nastane při vyzvednutí z depozitu, k tomu je nutná platná úspěšná technická prohlídka, bez ní nesmí vozidlo být opět zařazeno do provozu.
Bob
4/1/2012 00:17:15
Pokud bych vložil SPZ a TP do depozitu, tak nedojde k vyřazení vozidla a ztrátě povinnosti platit pojistné?
habr Profil uživatele
3/1/2012 23:36:23
Obávám se, že nepřepsané vozidlo neodhlásíte a to ani pomocí čestného prohlášení. To se Vám spíš podaří vklad do depozitu bez ORV.
habr Profil uživatele
3/1/2012 23:33:58
To Pavel Novák: Mnou popsané rady nejsou v rozporu, vždy vycházím pouze z informací tazatele a pokud neuvede, že se stal majitelem smlouvou (nebo převodem) tak to nemohu tušit.
habr Profil uživatele
3/1/2012 23:31:39
To Bob: Tak je to již jasné, tím že jste podepsal kupní smlouvu (což jste neuvedl v předešlém dotazu) jste vlastníkem vozidla a od data podpisu smlouvy Vám vznikla povinnost vozidlo ze zákona pojistit. Nyní je ovšem výhradně Vaší věcí, jak se z toho vymotáte, protože vyřadit vozidlo z evidence se Vám legální cestou nepovede, do depozitu musíte předložit SPZ a OTP které nemáte a pojistné neplatíte. Myslím, že máte dost velký oříšek k rozlousknutí.
Bob
3/1/2012 23:30:14
Podle autowebu jsem jako vlastník vozidla povinnen platit pojistné. Mám tedy zajít se SPZ a TP do depozitu a pomocí čestného prohlášení vyřadit vozidlo z evidence, nebo je jěště jiná možnost?
Pavel Novák Profil uživatele
3/1/2012 21:22:47
Tak nevím, ale vaše tvrzení jsou v poměrně příkrém rozporu s poradnou autowebu.
Viz. [URL]
Bob
3/1/2012 13:47:05
Ještě k předešlému příspěvku: Vozidlo je odhlášené na jednoho z předchozích majitelů. Osvědčení o technickém průkazu skončilo nejspíš někde na úřadě, tedy pokud se odevzdává s odhlašováním vozidla. Pochybuji, že některý z předchozích majitelů platil po prodeji pojistné. Já jsem jen sepsal kupní smlouvu a obdržel vozidlo, TP a SPZ.
Bob
3/1/2012 13:34:45
Z předchozích příspěvků jsem pochopil, že povinnost platit pojistné má osoba zapsána na posledním místě v TP. Chtěl jsem odnést SPZ do depozita a pomocí čestného prohlášení se nadobro zbavit auta.
habr Profil uživatele
3/1/2012 12:17:24
To Bob: Z Vašeho dotazu není patrné proč chcete na úřad něco nosit. To chcete dokončit přihlášení na vás? Chcete dát doklady do depozitu? Chcete vozidlo zrušit nebo jim jen ukázat, že tyto věci existují ale jsou v rozporu se zákonem? Také není jasné kdo platí pojistné, to je totiž ze zákona povinné, jen je potřeba určit kdo tuto pivinnost má (nebo ji neplní a stává se dlužníkem vůči státu, pojišťovně a také ČKP) Uveďte co vlastně na úřadě chcete docílit a kdo platí pojistné a pak Vám můme poradit.
Bob
2/1/2012 21:35:32
Dobrý den,
před pěti lety jsem koupil auto, poté jsem ho po částech rozprodal. Doma mi zůstali pouze SPZ a TP (ten velký). Na městském úřadě jsem nebyl. Předchozí majitel nebyl také zapsán v TP. Mám odnést SPZ a TP na úřad? Hrozí mi nějaký postih? Děkuji
habr Profil uživatele
20/12/2011 12:40:39
To Miras 31: Mělo by to být tak, že platná pojistná smlouva běží dál a jste jen přestupce - neplatič. Vezměte SPZ pokud je máte (pokud ne, tak to bude opravdu problém) + TP a uložte SPZ do depozitu, tím okamžikem můžete ihned ukončit pojistnou smlouvu. Po zápisu o depozitu jděte na pojišťovnu ve které máte smlouvu a tu ukončete právě z důvodu depozitu, jinak by jste musel čekat na výroční den smlouvy a podat v zákonné lhůtě výpověď, tím ale neřešíte stále potíž s ČKP. Po ukončení smlouvy požádejte o potvrzení o bezeškodném průběhu a současně o vyrovnání. Mají na to asi 30 dnů, musí počkat, jestli v zákonné lhůtě na vás nebude uplatněno nějaké plnění. Pokud vám vydají potvrzení o bezeškodnosti a vyrovnání (musí to v tom být výslovně uvedeno, že máte vztahy urovnány) tak jste aspoň zde za vodou. Po obdržení tohoto potvrzení kontaktujte ČKP a a dotažte se, jestli nemáte na některém vozidle nebo vašem RČ registrovaný nějaký nedoplatek. Pokud i zde dostanete negativní výsledek, jste šťasný člověk. Napráskat se je nesmysl, ať si vyhledají podklady sami, když něco přehlédnou, tak vás to mrzet nemusí. Rozhodně ale ukončete jakýmkoliv způsobem tento stávající stav. Oni skutečně čekají až před promlčecí lhůtu. Mohli by vám zde o tom povídat již nejméně desítky lidí. Když vám potom přijde platební rozkaz na desítky tisíc s hrozbou soudní exekuce, tak budete rád platit a když vám prominou třeba jen penále z prodlení, tak to bude zázrak a budete je i chválit. Nechtějte se o tom co vám píšu přesvědčit in natura. Stále jste vůči zákonu přestupcem a kasa prachy potřebuje.
miras 31
20/12/2011 08:26:45
Opravdu nemilé... A to dlužné pojistné se hradí jakým zpusobem,mám jít na pojištovnu sjednat nové ručení a ještě říct,že chci zpětně doplatit to neplacené. Nemám rovnou zavolat do ČKP a udat se a zkusit se domluvit...
habr Profil uživatele
20/12/2011 00:15:52
Je mi líto že vás nepotěším, ale ani v jednom bodě nestojí štěstena při vás. Jste skutečně posledním držitelem a na vás je povinnost platit pojistné. Této povinnosti se zbavíte jen v případě, že vozidlo prodáte a v TP se na posledním místě objeví jiné jméno než vaše, nebo když dáte SPZ do depozitu a nakonec ještě máte možnost vozidlo nechat ekologicky zlikvidovat a trvale jej vyřadit z evidence. Pokud jste nic z toho neučinil, jste ze zákona povinen hradit "povinné ručení". Jeho neplacením se dopouštíte přestupku za který vám může (ale nemusí) být uložena bloková pokuta, ale také máte povinnost uhradit dlužné pojistné zpětně za 3 roky a dále příspěvek do fondu nepojištěných vozidel u ČKP, rovněž za poslední 3 roky zpětně, v případě nákladního auta to bude asi 120 korun za každý nepojištěný den. Zhruba za 2 a 1/4 roku čekejte vymahače, dřív je to pro ně nezajímavé a nemají důvod vás uhánět a krátit si tím zisky. Pročtěte si níže uvedené příspěvky. Nic po 14 dnech nezaniká, nevím co to máte za blud, zákon o podmínkách provozu silničních vozidel jasně stanoví lhůtu pro převod (přepis) vozidla, ten jste zjevně porušil a nějaký cár papíru vás nechrání i kdyby byl notářsky ověřený. Notářské ověřovací razítko nebo jakási smlouva na pytli od cementu nebo pivním tácku neruší státem schválené zákony, tedy aspoň v ČR ne.
miras 31
19/12/2011 22:34:27
dobrý den mám takový dotaz . cca před pul rokem jsem koupil nakladák na ND,odhláška byla udělána na mě,ale než jsem ho dohlásil na sebe,tak jsem ho dál prodal . smlouvu mám samozřejmě obyč.bez ověření,ale nevím jestli tam jsou udaje pravdivé protože auto je udajně rozprodané a nový majitel to na sebe nedohlásil.takže papírově jsem poslední já.
prý se povinný nemusí platit když auto neprovozuji) lze se případné pokutě vyhnout když budu mít smlouvu,že jsem auto už tenkrát prodal? a jak je to s tím zánikem po 14 dnech nepojištění nebo co,to se na to nevztahuje?děkuji moc za reakci...
habr Profil uživatele
14/12/2011 14:32:00
To Alex:Nenapsal bych to snad lépe než Vám to popsal Maja, jen Vás na můj vkus málo postrašil, takže ho doplním. Vše je přesně jak Vám to popsal, nikde není ani maličká chybička. Jediná která nastala, byla ve Vašem nekonání od poloviny prosince 2008 do poloviny března 2009 což je možná nějakých 90 dnů. Za toto období jste povinen doplatit řádné pojistné své pojišťovně u které jste nezrušil pojistnou smlouvu (můžete přece vlastnit ŘP a nemusíte mít auto, zrovna tak můžete mít i garáž nebo pojistnou smlouvu, dokud ji nevypovíte, tak trvá) dále jste povinen uhradit říspěvek do fondu na úhradu škod způsobených nepojištěnými vozidly který se vypočítává dle dnů a obsahu motoru (Trabant 600ccm denně za 50,-Kč) a mimo to Vám může být správním orgánem uložena pokuta za porušení (přestupku a Vy jste přestupce!) vyhlášky o provozu motorových vozidel (nepojištěné vozidlo) obvykle ve výši 2.500,- Kč. Promlčení by bylo po třech letech, proto jste nyní dostal výzvu k úhradě, aby byla podána včas před promlčením a máte tam asi i uvedenu splatnost. Pokud ji nedodržíte, začnou Vám u ČKP běžet navíc úroky z celkové částky z prodlení a opět mají 3 roky na to, aby nedošlo k promlčení, tedy do 12/2014 Vás nemusí a asi ani nebudou upomínat. Není v zájmu pojišťovny ani ČKP se nechat ošidit o penále z prodlení, je to nyní jen a jen na Vás. Neplaťte víc než musíte, ale co musíte, plaťte řádně a včas! Tyto instituce si dnes už na Vás umí došlápnout.
Maja Profil uživatele
14/12/2011 12:48:08
To ALEX.Zdravím, stačí si tady pročíst vlákna a najdete odpověd.Takže jak píšete auto eko likvidace ,ale nezrušené z registru ani RZ není uložena v depositu a povinné ručení neuhrazené.Tak to je velká chyba a připravte si penízky.Samotnou likvidací vozu ,ještě neznamená,že zaniká nebo již nemusíte platit povinné ručení.Měl jste udělat následující postup: za 1. auto nechat ekologicky zlikvidovat a nechat si vystavit eko doklad,což předpokládám ,že máte.Pozor firma která toto provádí musí mít platné oprávnění.Je spousta firem ,které to nemají,ale přesto tuto činost provozují.Za 2. zajít na příslušný odbor a zde na základě eko dokladu trvale odhlásit z registru.Vozidlo musí být hlášeno na vás ne polopřevod to byste musel nejdřív dohlásit a pak to jde zrušit. V tomto případě není potřeba platná STK.Za 3. Dojít na příslušnou pobočku pojíštovny a na základě čestného prohlášení nebo prokázáním zrušeného TP od vozidla zrušit pojistnou smlouvu.Tak tahle byto nějak mělo být, což se asi nestalo.
Nebo prokažte ČKP, že byly RZ neboli SPZ uloženy v depositu.Pokud nejsou doklady stále trvale odhlášené nebo dočasně odhlášené -deposit a neplatil jste do dnešího dne povinné ručení,tak vám přeji Upřímnou soustrast.Věřte ČPK si počká a pak si vás dohledá s nepříjemnou složenkou na tučnou částku za celé období.Možná se v něčem pletu, tak mně tady někdo opraví.
Alex
14/12/2011 09:42:56
Dobrý den, mám jeden dotaz.

Přišel mi dopis od ČKP (12/2011), že mám zaplatit za nepojištěné vozidlo v období od 1.1.2009 do 17.3.2009. Vozidlo jsem nechal ekoligicky zlikvidovat 21.12.2008, od čehož mám i doklad, ale nechal jsem ho z evidence vyřadit až onoho 18.3.2009. Je možné se vyhnout zaplacení poplatku od ČKP? Lze vůbec pojistit ekoligicky zlikvidované vozidlo? Musím mít pojištěné i vozidlo, které již neexistuje? Mockrát děkuji za odpověď
Eda Profil uživatele
8/12/2011 18:50:58
Ekolikvidace by neměla od Vás přijat vozidlo psané na někoho jiného. Když už to udělali a vydali protokol, ve kterém je popis vozidla a číslo karoserie, toto slouží pro úřad jako doklad. Nejde ale zrušit vozidlo, které je v "polopřevodu", musí se dohlásit na majitele a ten může vozidlo trvale vyřadit.
Tomáš
8/12/2011 17:28:44
Dobrý den, někde v diskuzi jsem četl, že pokud je na mě auto pouze v polopřevodu nejsem oprávněn jej např. ekologicky zlikvidovat. Proč mi tedy doklad o ekologické likvidaci slouží na dopravním inspektorátu jako evidenční prohlídka k dohlášení vozidla na mou osobu i když jsem likvidaci provedl já a bez souhlasu a vědomí předchozího majitele?
na začátek předchozí  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  další další

Odepsat na: vyřazení vozidla z evidence

Text: Kdo jsi:  E-mail: 
Vlákno:

Příloha:       

Pro zvýraznění částí textu můžete používat dvě HTML značky: <b>tučně</b>, <i>kurzívou</i>.
Pozor! NEZAPOMEŇTE uvést v ukončovací značce lomítko (/), jinak můžete ztučnit nebo zkurzívnit celý text na stránce.

Odkazy na jiné stránky pište jako http://www.neco.cz/stranka.html. Odkaz se nahradí textem zástupným textem [URL], který bude po kliknutí směřovat jako aktivní link na požadovanou adresu.

Příspěvek neprochází korekturou, ale putuje ihned na stránky. K příspěvku lze přiložit jakýkoliv soubor do velikosti 1 MB. Tento soubor si bude pak moci každý stáhnout odkazem jednoduše přímo z diskuzního fóra. Kolonka e-mail není povinná.

© 2012 Trabant.cz  •  Všechna práva vyhrazena. Chcete-li něco veřejně použít, raději se nás zeptejte, rádi pomůžeme.  •  info@trabant.cz TOPlist